Εύκολες συνταγές

Πώς να φτιάξετε πίκλες Jalapeno;

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια έκρηξη γεύσης με αυτά τα σπιτικά τουρσιά jalapeno! Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για όσους αγαπούν λίγο μπαχαρικό στη ζωή τους. Αυτά τα τουρσιά είναι πικάντικα, τραγανά και έχουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα θερμότητας. Αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη σε σάντουιτς, μπιφτέκια, τάκος ή ως ένα νόστιμο σνακ από μόνα τους. Με αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να κάνετε τη νοστιμιά των σπιτικών τουριστών στη δική σας κουζίνα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

1 λίβρα
Πιπεριές Jalapeno

2 φλιτζάνια
Νερό

2 φλιτζάνια
Λευκό ξύδι

1/4 φλιτζάνι
Αλάτι τουρσί

2 γαρίφαλα
Σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού
Ολόκληροι κόκκοι πιπεριού

1 κουταλάκι του γλυκού
Σπόροι μουστάρδας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτά τα τουρσιά jalapeno, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεγάλη γλάστρα
  • Βαζάκια με καπάκι για την αποθήκευση των τουρσιών
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κουτάλι ανάμειξης

Προετοιμασία

1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές jalapeno και τις κόβουμε σε ροδέλες ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν θέλουμε.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το λευκό ξύδι και το αλάτι τουρσί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι.
3. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα jalapenos κομμένα σε φέτες, τις σκελίδες σκόρδο, τους ολόκληρους κόκκους πιπεριού και τους σπόρους μουστάρδας.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για την παρασκευή τουρσιών jalapeno είναι περίπου 20-30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του τεμαχισμού των πιπεριών και της προετοιμασίας της άλμης. Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 2 φλιάνια τουρσιά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν χειρίζεστε πιπεριές jalapeno, είναι καλή ιδέα να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα χέρια σας από τη ζέστη.
– Προσαρμόστε την ποσότητα του σκόρδου, των κόκκων πιπεριού και των σπόρων μουστάρδας σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
– Για πιο πικάντικα τουρσιά, αφήστε τους σπόρους και τις μεμβράνες ανέπαφα στα jalapenos. Αφαιρέστε τα αν προτιμάτε πιο ήπια τουρσιά.
– Αποστειρώστε τα βάζα πριν τα γεμίσετε με τα τουρνουά για να κάνετε τη σωστή συντήρηση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
15

Συνολικό Λίπος
0g

Νάτριο
460 mg

Υδατάνθρακες
4g

Ίνα
1g

Πρωτεΐνη
1g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα τουρσιά jalapeno ως πικάντικο και πικάντικο συνοδευτικό στα αγαπημένα σας πιάτα. Είναι φανταστικά σε μπέργκερ, χοτ ντογκ ή σε σάντουιτς, προσθέτοντας μια γεύση σε κάθε μπουκιά. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε ως πλάι δίπλα σε ψητά κρέατα ή να ενσωματώσετε σε σαλάτες και σάλτσα για μια επιπλέον κλωτσιά. Γίνετε και πειραματιστείτε δημιουργικά χρησιμοποιώντας αυτά τα τουρκικά σε διαφορετικές συνταγές για να προσθέσετε μια απολαυστική ανατροπή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τα τουρσιά jalapeno, μεταφέρετε τα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστά. Βεβαιωθείτε ότι τα τουρσιά είναι πλήρως βυθισμένα στην άλμη για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Κλείστε καλά τα βάζα με καπάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα καταναλώσετε. Αυτά τα τουρσιά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για έως και 2 μήνες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Οι πιπεριές Jalapeno δεν είναι γνωστές μόνο για την πικάντικη γεύση τους αλλά και για τα ζώα τους στην υγεία. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και C, οι οποίες συμβάλλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την υγεία του δέρματος. Τα Jalapenos περιέχουν επίσης καψαϊκίνη, μια ένωση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Επιπλέον, το τουρσί των jalapenos χρησιμοποιώντας ξύδι παρέχει προβιοτικά που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε σπιτικά τουρσιά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες παραλλαγές, όπως πίκλες ψωμιού και βουτύρου, τουρσιά άνθου ή πικάντικα τουρσιά σκόρδου. Κάθε συνταγή προσφέρει τις μοναδικές της γεύσεις και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Πειραματιστείτε με διαφορετικά καρυκεύματα και τεχνικές για να δημιουργήσετε το τέλειο αριστούργημα τουρσί!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως ο Bobby Flay και η Ina Garten. Αυτοί οι σεφ έχουν την ικανότητα να έχουν συνταγές που ξεχειλίζουν από γεύση και είναι ιδανικές για να προσθέσετε μια νότα γκουρμέ στα γεύματά σας. Το πάθος τους για ποιοτικά υλικά και δημιουργικές ανατροπές σε κλασικά πιάτα είναι πραγματικά εμπνευσμένα.

Ο Bobby Flay, γνωστός για την εξειδίκευσή του στη νοτιοδυτική κουζίνα, συχνά ενσωματώνει τολμηρές γεύσεις και μπαχαρικά στις συνταγές του. Η αγάπη του για τη ζέστη και τα μπαχαρικά φαίνεται στις συνταγές του που επικεντρώνονται στο jalapeno, όπου ανεβάζει το ταπεινό πιπέρι σε νέα ύψη. Αντλώντας έμπνευση από το ταλέντο του στο ψήσιμο στη σχάρα, μπορείτε να βρείτε μοναδικές συνταγές τουρσί jalapeno στη σχάρα που εμποτίζουν τα τουρσιά με καπνιστούς τόνους.

Η Ina Garten, γνωστή και ως Barefoot Contessa, φέρνει το κομψό και προσιτό στυλ της στην κουζίνα. Με έμφαση στη χρήση φρέσκων, υψηλής ποιότητας υλικών, οι συνταγές της είναι πάντα ευχάριστες στο πλήθος. Η Ina στη λεπτομέρεια και οι ειδικές τεχνικές μπορούν να σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε τέλεια ισορροπημένα και νόστιμα τουρσιά jalapeno που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τόσο ο Bobby Flay όσο και η Ina Garten μας υπενθυμίζουν ότι η μαγειρική δεν είναι απλώς να ακολουθούμε μια συνταγή, αλλά να εμπλουτίζουμε τις δημιουργίες μας με τη δική μας προσωπικότητα και πάθος. Πάρτε λοιπόν την έμπνευσή τους και κάντε δικά σας αυτά τα τουρσιά jalapeno προσθέτοντας την προσωπική σας πινελιά. Είτε τα προτιμάτε πολύ πικάντικα είτε διακριτικά, αυτά τα τουρκικά είναι βέβαιο ότι θα προσθέσετε μια απολαυστική νότα στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο. Ετοιμαστείτε να φαγητό το τραγανό φαγητό, τη ζέστη και την ικανοποίηση να φτιάξετε σπιτικά τουρσιά που συναγωνίζονται εκείνα των καλύτερων σεφ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button