Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με μόνο 2 αυγά που φουσκώνουν πολύ

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε, λάτρεις του φαγητού! Σήμερα, σας έχω μια απολαυστική απόλαυση—μια συνταγή κέικ που απαιτεί μόνο 2 αυγά αλλά καταφέρνει να φτάσει σε εντυπωσιακά ύψη. 🎂✨ Αυτό το ελαφρύ και αφράτο κέικ σίγουρα θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας με την πανύψηλη παρουσία του.

Συστατικά

Ας ρίξουμε μια ματιά στα απλά αλλά απαραίτητα συστατικά που απαιτούνται για τη δημιουργία αυτού του υπέροχου κέικ:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Γάλα

½ φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

2
Μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Τύπα για κέικ (9 ιντσών στρογγυλή ή τετράγωνη)
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Συρμάτινο σύρμα ή πιρούνι
  • Σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι

Μπορείτε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά ενσωματώνοντας τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως σαντιγί, φρέσκα μούρα ή ένα ξεσκόνισμα με ζάχαρη άχνη. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη! 🍓🍦

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε τη φόρμα του κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
  2. Στρώστε το κάτω μέρος του ταψιού με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση αργότερα.
  3. Στο μεγάλο μπολ του μίξερ, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες.
  4. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Στο μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά.
  7. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.
  8. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
  9. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  10. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά.
  11. Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το παγώσετε ή το διακοσμήσετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου κέικ θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30-35 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένης της ψύξης, υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Μην ανησυχείτε – το παραδεισένιο άρωμα που προέρχεται από την κουζίνα σας θα κάνει την αναμονή να αξίζει τον κόπο! 😋⏰

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Από την εμπειρία μου, βρήκα μερικές συμβουλές που μπορούν να αναβαθμίσουν το παιχνίδι ψησίματος και να εξασφαλίσουν το τέλειο κέικ:

  1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό βοηθά στην καλύτερη ενσωμάτωση και πιο λεία υφή.
  2. Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά πριν τα προσθέσετε στο κουρκούτι για να αποφύγετε τυχόν σβώλους και να επιτύχετε πιο ελαφριά συνοχή.
  3. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά. ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ.
  4. Για έξτρα αφρατότητα, χωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και στο τέλος τα διπλώνουμε στο κουρκούτι.
  5. Προσέχετε το κέικ κατά το ψήσιμο, καθώς οι θερμοκρασίες του φούρνου μπορεί να διαφέρουν. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να ελέγξετε αν έχει ετοιμαστεί—θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.
  6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το παγώσετε ή το διακοσμήσετε για να μην λιώσει ή να ρεύσει το γλάσο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (1 φέτα):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
230 mg

Υδατάνθρακες
49g

Ζάχαρη
30 g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά και μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτή η απολαυστική τούρτα είναι ένα επίδειξη όταν πρόκειται για την παρουσίαση. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το σερβίρισμα και εναλλακτικές πλευρικές επιλογές:

  1. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε το κέικ σε μια όμορφη βάση για κέικ ή πιατέλα για να επιδείξετε την εντυπωσιακή άνοδό του. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε την κορυφή με ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο για μια κομψή πινελιά. Η προσθήκη φρέσκων μούρων, φύλλων μέντας ή βρώσιμων λουλουδιών ως γαρνιτούρα προσθέτει χρώμα και φρεσκάδα.

  2. Frosting: Αν και αυτό το κέικ είναι νόστιμο από μόνο του, μπορείτε να το μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο προσθέτοντας μια στρώση παγώματος. Οι κλασικές επιλογές περιλαμβάνουν βουτυρόκρεμα, κρέμα τυριού frosting ή ganache σοκολάτας. Απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από το κρύο κέικ χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή σακούλα για πιο διακοσμητικό φινίρισμα.

  3. Παγωτό: Σερβίρετε κάθε φέτα κέικ με μια μπάλα από την αγαπημένη σας γεύση παγωτού. Ο συνδυασμός ζεστού κέικ και κρύου παγωτού δημιουργεί μια απολαυστική αντίθεση στις υφές και τις θερμοκρασίες.

  4. Σαντιγί: Μια κούκλα φρεσκοτριμμένης κρέμας στο πλάι προσθέτει ένα κρεμώδες και πολυτελές στοιχείο σε κάθε μπουκιά. Πασπαλίστε το με κανέλα ή κακάο σε σκόνη για επιπλέον γεύση.

  5. Σάλτσα φρούτων: Περιχύστε μια σπιτική σάλτσα φρούτων, όπως φράουλα ή βατόμουρο, πάνω από το κέικ για μια φρουτώδη ανανέωση. Τα ζωηρά χρώματα και οι πικάντικες γεύσεις θα συμπληρώσουν τέλεια τη γλυκύτητα του κέικ.

Θυμηθείτε, αυτές είναι απλώς προτάσεις και μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη με διαφορετικές επικαλύψεις και παρουσιάσεις. Η δημιουργικότητά σας είναι το όριο σας! 🎉🍰

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ σας φρέσκο ​​και απολαυστικό, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  • Κέικ που δεν έχει παγώσει: Αποθηκεύστε το ξεπαγωμένο κέικ σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο ή τυλιγμένο σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες.

  • Παγωμένο κέικ: Εάν έχετε παγώσει το κέικ, φυλάξτε το στο ψυγείο για να διατηρήσετε το γλάσο. Καλύψτε το με θόλο για κέικ ή τυλίξτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Απολαύστε το μέσα σε 3-4 ημέρες για την καλύτερη γεύση και υφή.

  • Κατάψυξη: Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής, μπορείτε να καταψύξετε τόσο παγωμένες όσο και μη παγωμένες φέτες κέικ. Τυλίξτε κάθε φέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το κατεψυγμένο κέικ μπορεί να διαρκέσει έως και 2-3 μήνες. Ξεπαγώστε τις φέτες στο ψυγείο για μια νύχτα πριν τις απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτό το κέικ είναι αναμφίβολα μια απόλαυση για τους γευστικούς σας κάλυκες, προσφέρει επίσης ορισμένα διατροφικά οφέλη:

  1. Αυγά: Τα αυγά αυτής της συνταγής παρέχουν πρωτεΐνες και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως βιταμίνη D, βιταμίνη Β12, σελήνιο και χολίνη. Συμβάλλουν στη δομή και τον πλούτο του κέικ.

  2. Γάλα: Το γάλα προσθέτει υγρασία και πλούτο στο κέικ ενώ παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη, τα οποία προάγουν τα γερά οστά και τη γενική υγεία.

  3. Βούτυρο: Αν και το βούτυρο πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο, προσθέτει γεύση και πλούτο στο κέικ. Περιέχει μικρές ποσότητες λιποδιαλυτών βιταμινών όπως βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

  4. Αλεύρι: Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες και λίγη πρωτεΐνη. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι η υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένων αλεύρων πρέπει να εξισορροπείται με μια υγιεινή διατροφή.

Όπως συμβαίνει με κάθε απολαυστικό επιδόρπιο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το κέικ με μέτρο ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κέικ, σας συνιστώ να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας για γλυκό:

  1. “Triple Chocolate Decadence Cake”: Απολαύστε ένα πλούσιο και υγρό κέικ σοκολάτας με στρώσεις με βελούδινη γκανάζ σοκολάτας και από πάνω ένα γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας.

  2. “Κέικ με λίβρα με βατόμουρο λεμόνι”: Απολαύστε τον αναζωογονητικό συνδυασμό απολαυστικού λεμονιού και γλυκών σμέουρων σε ένα πυκνό και βουτυρένιο κέικ.

  3. “Carrot Walnut Cake with Cream Cheese Frosting”: Απολαύστε την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και μπαχαρικών με ένα υγρό κέικ καρότου γεμάτο με τραγανά καρύδια, που ολοκληρώνεται με κρεμώδη κρέμα τυριού.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις απολαυστικές συνταγές και αφήστε τους γευστικούς σας κάλυκες να ξεκινήσουν μια γαστρονομική περιπέτεια!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν την υπέροχη συνταγή για κέικ προέρχεται από τα δημιουργικά μυαλά και τα ταλέντα διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι καλλιτέχνες μαγειρικής έχουν μοιραστεί την τεχνογνωσία και το πάθος τους για το ψήσιμο, εμπνέοντας οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες:

  1. Χριστίνα Τόση: Γνωστή για την καινοτόμο και παιχνιδιάρικη προσέγγισή της στα επιδόρπια, η σεφ Χριστίνα Τόση έφερε επανάσταση στον κόσμο των κέικ με τις μοναδικές συνταγές και τις ιδιόμορφες δημιουργίες της.

  2. Dominique Ansel: Ένας δεξιοτέχνης της καινοτομίας, ο σεφ Dominique Ansel είναι διάσημος για τη δημιουργία του Cronut. Οι εξαιρετικές του ικανότητες στη ζαχαροπλαστική και η προσοχή στη λεπτομέρεια του έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις.

  3. Nigella Lawson: Με το ζεστό και προσιτό στυλ της, η σεφ Nigella Lawson έχει γίνει γνωστό όνομα στο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button